Årsmötet 2000       
av Rune Winter


Rune Winter

Jag brukar börja med att beskriva resan till mötena. Den här gången slapp jag Gröna linjen. Jag tog bussen från Vällingby till Kista, av någon anledning kallad Vitlöksexpressen. Den slingrade sig fram genom alla gränder i Akalla, Hjulsta, Rinkeby etc, och tog halva eftermiddagen, men DEN GICK ENL TIDTABELL! Inga vagnfel eller signalfel där inte.

Nå så kom jag fram till Kista. Med mitt dåliga lokalsinne irrade jag omkring där en stund, innan jag med hjälp av lokalbefolkningen hittade fram. Ett råd till Presidiet inför kommande möten: Ange position longitud och latitud, så kan jag använda min GPS!. Med tillräckligt många waypoints inlagda kommer jag att hitta hem också efter den goda maten (och drycken).

Det fantastiska Presidiet
hade som vanligt arrangerat allting perfekt. Jag fick se det redan i förväg färdigskrivna protokollet från mötet, med alla JA-svar från medlemmarna inskrivna! Göran Persson har uttryckt en önskan om kopia, med tanke på kommande partikongresser.

Nåväl allting godkändes, liksom Valberedningens förslag till omval och nyval (finns på kallelsen). Presidiet beviljades ansvarsfrihet. Valberedningen omvaldes, med anmärkningen från valberedningens ordförande att han inte gillade sitt efternamn.

Så fick vi höra tre intressanta föredrag. Curt Dahlgren berättade om runor och runstenar. Dessa har alltid fascinerat mig. Vilka portokostnader dom måste ha haft på den tiden! Curt är ordförande i Upplandsbros kulturhistoriska forskningsinstitut, som har hemsidan algonet.se/~ukforsk.

Så blev det ett stort hopp fram i tiden när Björn Sölving berättade om websidor och all nytta man kan ha av dessa.

Han glömde (eller hann inte) tala om det nya sättet att handla på webben. Förr drog man ju hem maten i en shoppingvagn, fyndigt kallad DRAMATEN. Nu kan man få ett dataprogram med namnet DRAMATEN gratis i alla större ICA och Konsumbutiker. Efter att ha laddat in programmet scannar man in en bild av sitt skafferi, kylskåp och frys. Sedan öppnar man sidan med butiken, letar rätt på en hylla med t ex sylt. Sedan DRAR man med höger musknapp syltburken över till bilden av sitt skafferi och placerar burken på rätt hylla. Vips så står burken därinne i skafferiet. Är det inte fantastiskt? Dessutom får man 40% rabatt på alla varor för att man inte besvärar kassörskan. Visa hur handlingskraftig du är, fråga efter DRAMATEN-programmet nästa gång du går och handlar!

Stig Westlinder kom in som en tredje föredragshållare och visade senaste utvecklingen av Censor 932.

Utmärkelser utdelades, och Erik Åhman sågs under kvällen gå omkring med en haklapp med Alfa-symbolen.

Så fick vi då gå till den fantastiska buffén och vinet som vi fick inhandla till självkostnadspris och som var av hög kvalitet. Det saknades som vanligt inte samtalsämnen, och Presidiet hade svårt att slita oss från borden till kaffeavdelningen.

Alla ni som inte kommer på våra möten går miste om mycket. Jag håller med en talare som sa att han hade massor av medlemsnålar, men Alfanålen skilde sig från mängden i ett avseende: Den skulle alltid bäras på kavajen.

Rune Winter
2000-12-08


PS Systemkrav för DRAMATEN: Windows 3000. Minst 80TB ledigt utrymme på hårddisken, minst 80GB arbetsminne. Dessutom den större musen med DRAG i, t ex den sk skafferiråttan. DS

Rune Winter

WEB-ansvarigs kommentarer:
- Vi blev 111 Veteraner, här är listan.Bilder från årsmötet har ännu inte anlänt från högupplösningsfotografen Claes-Göran och normalupplösningsfotografen Kjell. Väntas inom kort!