Gamla kollegor

Leif Jonsson berättar omkring en resa med gamla driftsättare november 2001.

 


Leif Jonsson
Hej alla kul kolleger.

För ett par veckor sedan låg det en lapp på mitt skrivbord, ring Ulf Ågren, det är privat.

Jag tänkte och tänkte, inte kände jag någon Ulf Ågren.
Ringde, "Hej Ulf, känner vi varandra ??"
"Kommer du inte ihåg mig ??"
"Humm, jag kände en gång en Ulf Ågren, resemontör på Stansaab !!!"
"Yes, its me"

Hej och hå, jag blev nöd till att sätta mig ner, hade inte sett eller snackat med Ulf, på 25-30 år !!!

"Hörde att du har flyttat hem till Sverige igen, vi är ett par killar från Wille Durchbacks gamla gäng som brukar taga en tur till Åland, vill du med och käka julbord den 23 nov-01 ??

"Yes, jag vill, jag vill"

Tänk att få träffa gamla arbetskolleger, som man inte sett på 100 år.
Det var, Willy D, Ulf Å, Thomas W, Kjelle, Rappen, Bernte, Brollan, Olle L, Jonny Bergman och så givetvis allas våran festpriffe, Roland B.

Det är nu inte helt säkert att ni övriga kolleger känner dessa killar, de var alldrig hemma, alltid ute i terrenglådan på jobb.

När vi driftsättare (som oxå låg ute i busken) hade problem, så var det bara att kontakta Wille och K G:s killar, så löste probelmen sig av sig själv.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen, dessa killar var "OTROLIGA", det spelade ingen roll om det rörde sig om att handgräva ett kabeldike, hissa upp ett kassaskåp i ett flygtrafikledartorn, bygga datagolv, eller göra licensierade lödningar, eller wirewrap, så klarade de det.

Att det så var ett gäng jätte kul killar, gjorde ikka saken dårligere.

Thomas W, och jag gjorde en modeficerings runda på DBU 266, 700 mil blev det till, en hel bunke arbete, mycket festande, och bra blev jobbet gjort.

Tänk att få tillbringa en låååång kväll samman med dessa gamla venner, det var samma festprissar som det alltid har varit.

Och Lennart Filén, du fick många vackra ord med på vägen den aftonen.

Är inte detta ännu ett bevis på den speciella STANSAAB-andan.

En vacker dag, när jag bliver vuxen, och får problem med att få tiden till att gå, skall jag sätta mig ner, och skriva lite om de kuliga och mindere kuliga ting och saker som hände oss "Buskfolket", i KG:s och Filen:s gäng, men vi hade alldrig klarat oss utan den fantastiska uppbackning som vi fick från er som styrde hemmeplanen, allt ifrån växeln, kassan, konstruktion, produktion.

Nej vad kul det är att ha kommit hem till Sverige igen, vi ses på Årsmötet.


Hoppas att det bliver fler Ålands turer.

/Leif Jonsson (Halv Dansken)
2001-11-28