Kommer ni ihåg Calle Vedins Alfaskop-klockor?

Jan Persson 2001-12-01

Dom bestod av fronten till Alfaskopskärmen, och i mitt fall, med den ergonomiskt korrekta ambratonade bakgrunden.

Alla skulle ju ha en och så även jag. Priset fastställdes till en flaska skattefri whisky och min klocka levererades med Calles bomärke och datum 830828.

Klockan har prytt mitt arbetsrum och visat tiden ända tills för en vecka sedan då den lade av och inte hjälpte det att jag bytade batteriet ett flertal gånger i desperata försök att få den att gå igen.

Efter mer än 18 års trogen tjänst var urverket (elektroniken) slut och soptunnan såg ut att bli ändstation för min gamla Alfaskop-klocka. Då jag berättade den tragiska händelsen för min son, skrattade han och sa "ett sådant urverk kan du köpa på Clas Ohlson och det kostar kanske ett par tior".

Sagt och gjort, ett nytt urverk inhandlades och det passade perfekt, tyvärr inte visarna men efter ytterligare ett besök hos Clas Ohlsson, så sitter nu min Alfaskop-klocka på sin gamla plats i arbetsrummet och visar den rätta tiden och minner om fornstora Alfaskop dagar.

Mina totala utgifter blev inte mer än 57 kronor så nu undrar jag om inte Calle skulle ha platsat lika bra på försäljningsavdelningen som på utvecklingsavdelningen.

Väl mött på årsmötet den 6/12, önskar
Janne P

Jan Persson med 18-årig klenod (klicka för större bild)


Calle, noga redan då,
 daterade sina konstruktioner!

Webansvarigs kommentar:
- Clas Ohlson hittar man här
- Sonen (som heter Mackie) har en hemsida här