Årsmötet 2003


En rapport i ord och bild av Björn Sölving
2003-12-11Björn Sölving
Start utan bubblande dryck

Lokalen var Oasen i Kista, i huset där så många av oss har jobbat. Som vanligt började mötet med mingel. Tidigare var det glas med bubblande dryck. Men inte denna gång. Och se, det gick ju lika bra!

Vi såg många nya ansikten (vissa var Veteraner sen länge, vissa andra var nya Veteraner).

Årsmötet


Själva årsmötet gick på räls som vanligt (med några få undantag).
John Wijk ersatte Maria Palm som skrivare eftersom Maria var sjuk.

Alla närvarande nya Veteraner hälsades välkomna. För årets alla nya Veteraner, se nedan. Årsberättelsen kommenterades av Gun med ett tillägg om klubbens kontakter med IT-ceum.

Ekonomi, inget uppseendeväckande. Man anpassar budget så att medlemsavgifter används för klubbens driftskostnader och inte till förtäring på medlemsmöten.

Einar Estreus (valberedningens ordförande) tog över det nya presidievalet och visst blev det som valberedningen föreslagit!

Ny Vice President!

En ny kraft i Presidiet blev Rolf Karsvall som efterträdde P-O Persson.  Rolf Karsvall tackade för förtroendet och berättade att han hemma övat på att skåla (nog var det vicepresidentens förnämsta syssla) och sen upptäckt att hans nya arbetsinstruktion inte med ett ord berört denna viktiga syssla.  

Avgående vice president P-O Persson avtackades med julkorg och kram.

Sören Andersson (personalchef på Fujitsu) utnämndes till den 11:e hedersmedlemmen i klubben.

Stadgeändring?

Presidiet hade ett förslag till stadgeändring. Ville mötet godkänna det?  Bo Lindestam tyckte till om stadgeändringen, och tyckte att klubben borde mera aktivt stödja/vårda vårt teknikarv. Dessutom var förslaget att ta med EIS som en av "Veteranföretagen" inte så bra genomtänkt.

Spridda röster anförde att "det var bra som det var". Resultat:
Presidiet kommer att starta en stadgeändringsutredning.

Kaj Jakobsson berättade lite om Pharos-kontakter med en holländare (Cees van Aalst) och överlämnade en holländsk bok med många ATC-bilder till presidiet.

Stig Westlinder hade med sig stora planscher på ATC-interiörer. Undertecknad tog hand om dom fvb IT-ceum.

TERCAS

Kvällens föredrag var ett kåseri av Berith Brännström som berättade om Tercas-tiden.

Hon tjänstgjorde då i Moskva som "personalsamordnare" dvs. tog hand om alla icke-tekniska kontakter mellan de anställda (och den ryska omvärlden). Hon berättade om det (då) urusla telefonsystemet och posthanteringen. Man måste alltid vara på plats för att få nåt gjort.

Hennes första uppgift blev att laga mat åt ett gäng BPA-jobbare som blivit av med sin ryska mattant. Berit sade sig vara lika dålig på matlagning som på teknik. Hon berättade med viss stolthet att hon varit med och startat den svenska skolan i Moskva.

Hon berättade även att det som mest var ca 140 pers från Stansaab/Datasaab som jobbade i projektet i Ryssland. Hon berättade om många upplevelser i den dåvarande ryska kulturen med mattillgång i affärer, rysk kö-kultur, läkarbesök osv. Berith har varit i Moskva rätt nyligen och sade att det nu är en otrolig skillnad mot då.

Intressant och kul framfört!


Sen blev det buffé

Buffén var godare än vanligt. Bengt Gustavsson
(Lidingö) tackade för maten.

Sen blev det kaffe

Björn Christoferson framförde ett tack från de nya Veteranerna.

Slutkläm

Se det var ett mysigt årsmöte helt i den vanliga stilen, precis som vi alla vill ha det!  Tur att vi har sånt bra Presidium! Tack!

/Björn Sölving


Årets alla nya Veteraner:
Karl-Erik Elfgren, Juhani Karasalo, Tommy Hammar, Karl-Johan Fyrö, Lennart Bernhult, Bertil Ohlsson, Anders Berghagen, Hans-Olof Falk, Birgitta Järdin, Britt-Marie Philip och Björn Christoferson.

Barbro Rydberg


Birgitta Järdin
P-O Persson får korgen av Gun11:e hedersmedlemmen Sören Andersson
 


 


Berit Brännström
TERCAS-berättade 
Björn Christoferson framför de nya Veteranernas tack