Visst kommer du ihåg Carl-Henrik Blidberg?

Ett telefonsamtal resulterade i en mängd Veteran-dokument och ännu en ny Veteran.

 2005-10-12


För någon vecka sen

För någon vecka sen fick webbansvarig ett telefonsamtal: "Hej det är Carl-Henrik Blidberg. Jag har en massa SRT-Stansaab-Datasaab-SRA-papper och pärmar. Jag tycker att det är bättre att du tittar på dom och slänger dom än att jag slänger dom. Intresserad?"

Naturligtvis var jag intresserad! Vi bestämde lunchträff på anrika Sven-Olles (i gamla Barkarbyfabriken). Bäst att vara väl förberedd tänkte jag och tog med Rolf Karsvall (Presidiets arkivansvarige).

Carl-Henrik berättade att han fortfarande jobbar på
SaabTech i Järfälla. Men går ganska snart i pension. Det blev en hel del gamla minnen diskuterade vid lunchbordet. Det behövdes inte så mycket övertalning för att förmå Carl-Henrik att bli medlem i Veteranklubben Alfa.

Efter lunchen lastades många lådor med papper och pärmar (och några tavlor/planscher) över i en annan bil och Carl-Henrik åkte tillbaka till sitt arbete.

Sortering

Hemma hos Rolf hade vi planerat att sortera allt i två högar: Veteran-arkivet och slänga-högen. Men det tog tid... Det var mycket intressant. Och Rolf är ju så noga. Slänga-högen blev bara några futtiga cm hög. Det mesta sparades till Veteran-arkivet.
 


98% sparades, kan vara bra att ha i arkivet!

Låt oss hoppas att vi alla blev förbannade!

Det jag tyckte var mest intressant var Gunnar Wedells interna utskick till alla chefer bl.a med anledning av att Datasaab och Tercas-affären kommenterats mycket negativt i Expressens ledare (1980-08-06).  Här det något ovanliga slutet:
 Det mesta handlade om ATC och ...... displaysystem, projektlederi, indikatorer.
 


Gamla godingar(?)

Här var det religion av gammalt slag:
Vackra bilder!

Nästa steg

Nästa steg blir nu att placera allt eller delar av detta i Veteranklubbens arkiv. Kanske skall någon i framtiden forska på vad som hände i Barkarbyfabriken på 1970-1980? Presidiets arkivansvarige har här många timmar jobb!

Och några timmar har han (Rolf K) redan lagt ner! Klicka här för en förteckning på alla publikationerna/broschyrerna.

/Björn Sölving
2005-10-12