Olle Hagmansson berättar om en fest 1961, när vi hade fått RGC-ordern.

2006-01-
26

1 november 1961

Jag tror att festen ägde rum den 1 nov. 1961, på festvåningen i gamla Tattersall, på Grevgatan. Den existerar inte längre.

Den som låg bakom att vi fick RGC-affären var vår då bästa säljare, nämligen Ingvar Darbäck, som jag högaktade mycket. Han har tyvärr hamnat för mycket i bakgrunden jämfört med många andra personer, vilket jag tycker är tråkigt.

 

Det är ju klart att Ingvar och Olle Hörberg hade mycket "fuffens" mellan sig, men det är ju preskriberat nu. Men framför allt var det ett mycket fint teamwork inom hela systemavdelningen på den tiden och Ingvar höll i trådarna.
 
Festen

Flickan med rosen på bilden tror jag hette Krumlinde och flickan snett upp till höger hette definitivt A. Åström.

Utöver dessa kan jag bara urskilja SM och Hörberg. RGC var de första riktiga Lfc-system vi hade fått.
 
SRT:s första system var 5 st Baby-los-system som KFF beställde 1959 med beteckningarna Tom, Harry, Dick och två till vars namn jag för tillfället har glömt. Men fler andra kommer säkert ihåg dem.

We have got 5 babys
 
Själv kommer jag  ihåg att vår dåvarande Vd Frank Hammar var i USA, när vi fick ordern och från SRT-fabriken på Johannesfredsvägen fick
ett telegram till honom med den korta texten " We have got 5 babys".
 

F
estens meny

 

Några av de inblandade


Från vänster SM, Olle Hörberg , Henry Larsson (som lutar sig över bordet), Ingvar Darbäck, Sven Skåraeus, Kjell Mellberg och Raine Dahlberg från Tuab (som lyssnar på Henry Larsson).
Bildtext reviderad 2006-02-09.


/Olle


Webbansvarigs kommentarer
- Tom Harry Dick... Fred var en till. En annan hamnade på F2 (utbildning).