En arbetskamrat har gått bort

Dagens Nyheter innehåller idag en dödsannons för Sture Jansson.

2006-06-10


Sture Jansson avled 5 juni 
 
 


Sture i tidiga år, här vid uttestning av Censor

 

Du som vill hedra Stures minne kan göra det på det sätt som anges i annonsen.

Veteranklubben Alfa kommer att skicka en krans/bukett till begravningen. Vill du vara med på denna krans/bukett, skicka omedelbart ett mejl till info@veteranklubbenalfa.se så skall du få plusgironummer för inbetalning. (Begravning på torsdag 15/6.)

Ett antal av Stures gamla arbetskamrater kommer att närvara vid begravningen i Delsbo.

/Björn Sölving
(Anställdes på SRT 1 juni 1960, samma dag som Sture)


SM Eriksson skriver

Det var sorgligt höra att Sture gått bort. Det är inte länge sen jag hänvisade Tord-Jöran till Sture angående vår gamla anläggning på Arlanda.

Det är med vemod jag hör att en av de gamla pionjärerna gått bort. Sture kom fort in i tekniken och införde många nymodigheter. Den gamla DTL-logiken bytte han till TTL-logik. Denna teknik ansågs då
vara mycket svår. Vår "överhet" i Bryssel visade stort misstroende när vi gick över till TTL-tekniken.

Allt ordnade sig, Jag kommer ihåg hur Sture arbetade med addern i den aritmetiska enheten; han höll då på med något som han kallade look-ahead kretsar som skulle snabba upp beräkningarna Sture kom från Flygets radarskola, som var en säker rekryteringskälla för oss,
Var hittar man sådana som Sture idag?

/Stig


Jangunnar Rönnlund skriver:

Det går fort ibland. På Ålandsresan alldeles nyligen märktes inget ovanligt. Sture och jag ryckte in samtidigt, 1954, till Signalregementet i Frösunda, radiolänkplutonen. Plutonchef var fänriken KG Nilsson, bland idrottsintresserade känd som mångårig speaker vid stora idrottsevenemang. I maj 1960 möttes vi igen på SRT som nyanställda (jag en vecka före!).  Resten är historia.
 
/Jangunnar 

Olle Hagmansson skriver:

Det var mycket tråkigt att höra!
Ytterligare en mycket god och trevlig vän har gått bort.
Det känns i hjärtat.

/Olle