Galleri Norrö: Veteranen/galleristen Einar Estréus visar konstnären Francesco Arrigoni

Passa på att besöka Galleri Norrö! Tre veckor framöver på lördag/söndag.

2007-09-16


Björn Sölving


Det kom en inbjudan

Webbansvarig hade fått en inbjudan till vernissage (dvs. startdagen för en utställning) lördag den 15 september. Det verkade intressant så jag åkte dit med kamera.

GallerietPå galleriet blev jag mottagen av konstnären Francesco Arrigoni (t.v.) och galleristen Einar Estréus. Det var mycket folk som var där och beundrade konsten.

Francesco Arrigoni

Född i Italien 1934. Uppväxt i Florens. 1959  kom han till Sverige. Studier på Konstfackskolan i Stockholm i Keramik, skulptur och måleri 1963-1967.

Francesco berättade att han experimenterar med olika strukturer och olika typer av pappersfibrer. Bronsskulpturerna visar den hårda konsten och pappersstrukturerna den mjuka.

Brons
En hård komposition som för tanken till gatstenar. Några av ytorna var polerade till en fin glansig kopparyta. Kompositionen bär namnet "Tre elementi"Tre tunga skulpturer i brons på ett bord. Fr.v. "il poeta", "Frutti di mare" och "Vertigo".

StrukturerHär en struktur som nästan blir en relief. Man kan tydligt se ådernätet i det blad(?) som konstnären använt/avbildat. Konstverket är även lite tredimensionellt. Konstnären kallar tavlan "Mt Fuji".

På pedistal

Utställningen innehöll ett flertal tavlor men det som dominerade var en skulptur i brons (på en meterhög pedistal).  Namnet på konstverket var  Farfallone.

Besök galleriet!

Visst skall väl även du göra ett besök på galleriet? Vill du veta var det ligger och vilka tider det är öppet, klicka på länken www.gallerinorro.nuVälkommen till galleriet säger Einar Estréus

  

/Björn Sölving
2007-09-16