Datasaabs Vänner: Medlemsblad nr 4

Från vår broderklubb i Linköping

2007-11-17

Revideringar införd 2007-11-22


Björn Sölving


   
Även medlem i Datasaabs Vänner

Den som skriver dessa rader är även medlem i vår broderklubb i Linköping. Klubben beskriver sig som " En ideell förening för datorhistoria och IT-utveckling.

Klubben bjuder på en medlemstidning, träffar och möten.
Kjell Pettersson och jag var med på två av utflykterna för några år sen. En till Visingsö i Vättern och en till Nyköpingshus och Nynäs slott

Medlemsblad nr 4

För några dar sen kom medlemsblad nr 4. Det var på 4 st A4-sidor plus en röd sida med inbjudan till julfest 2007.Där fanns en hel del läsvärt

- Ordföranden har ordet
 
  Ordföranden heter Lennart Petterson. Ett stycke om IT-Ceum fångade speciellt min uppmärksamhet: "Museiföremålen var det ja! Det verkar nu helt bestämt att det - ganska omfattande - förrådet fraktas till Stockholm och Tekniska Museet.

OBS!  Uppgiften om förrådet som skulle fraktas till Stockholm och Tekniska Museet var en missuppfattning. Så är alls icke fallet! Lennart Pettersson har meddelat detta 2007-11-22.

IT-Ceum kommer även i fortsättningen att vara utställningsplats där man visar gammal och dagsaktuell IT-utveckling."

- Besök i Landsarkivet i Vadstena

  Här skildrar Anders Vistby, i en flera sidor lång artikel, ett besök på Datasaabs Vänners arkiv i Vadstena Landsarkiv. Här en mening som kärnfullt beskriver besöket: "Det blir en oförglömlig upplevelse únder två dagar 3-4 sept 2007."

- Datapionjärer ur tiden

  Här nämns att Erik Stemme ("BESKs chefskonstruktör" och Carl Erik Fröberg (mannen bakom Sveriges andra dator SMIL) gått ur tiden.

/Björn Sölving
2007-11-18


Några länkar:

- Datasaabs Vänners hemsida
  (där finns bl.a. hela texten i medlemsbladet)

- IT-Ceum

- Minnesord om Erik Stemme

- Minnesord om Carl-Erik Fröberg


 

 
 


Lennart
Pettersson