Fjärde medlemsaktiviteten

Persisk kulturafton, en liten rapport
2008-11-04


Persisk Kulturafton

Nog blev det en Persisk Kulturafton! Vi fick veta mycket om den persiska utvecklingen och matkulturen. Vi var 23 (veteraner + gäster) som kom till Hornsgatan på Söder den 15:e oktober.

Efter drinken berättade Kina Jakobsson (som äger affären) om landet som numera heter Iran. Men Kina föredrog namnet Persien, speciellt tillsammans med mattor och mattframställning. Nästa varje ort på kartan har sina mattor och speciella mönster.Prata kunde hon!

Kina Jakobsson berättade att hon inte behöver annonsera om kulturkvällarna. Djungeltelegrafen fungerar utmärkt och trots att hon kör 4 kvällar i veckan så är det fullbokat nästan ett år framåt.Kina pratade om landet, sina resor dit, om mattor, om knytning och om ställen i Sverige som hon inrett.

Persisk buffé


Efter drinken och lite inledande prat så vad det dags för att smaka på typiska maträtter från landet. Rikligt med mat, rikligt med vin och gott var det!


Ann-Sofie och Leif Ek smakade alla ovanliga rätterna. Gott!


Det tyckte även Birgitta Järdin (t.v) och Maria Palm.


Överallt i butiken fanns det travar med mattor. Små mattor, stora mattor, långa mattor, korta mattor. Hennes medhjälpare hade ett styvt jobb med att hämta fram och vika upp mattor. 


Närmast kameran nere till höger: Claes-Göran Hörnqvist, John Wijk och Lena Dahlroth. Vi satt vid långbord i den fullbelamrade lokalen.

Sen blev det lottdragning (på lotter som ingick i den låga entreavgiften). Lena Dahlrots dotter drog den första lotten som naturligtvis gick till skrivaren av dessa rader...  Det var många vinster, de flesta mattor.Efter måltid och lottdragning flyttade vi oss till mattdemonstrationen. Nu fick mattvändar-killarna jobba! Vi skulle känna på marrorna och titta på lyster. Många spännande mönster, fina färger. En del billiga en del lite dyrare.
.

Köpa eller inte köpa? Claes-Göran Hörnqvist med hustru Inger funderar.

Ja se det var en riktig mattkväll, med mat och vin och många som vann.
En hel del köpte mattor, både stora och små. Många hade varit på besök här tidigare, både en och flera gånger!

Alltid lika gott och intressant!

Tack till Lena, som ordnat besöket.

/Björn Sölving
(som kom hem med två mattor)

 -- 126 brett ----