Klubbens Vårkryss 09

Rune Winter berättar

2009-05-30


Rune Winter


 Vårkryssen 12-13 maj 2009

Som vanligt välkomnades man av Presidiet som delade ut en biljett som samtidigt var hyttnyckel och frukostkupong. Vi fick även en namnbricka. Man fick inte välja namnbricka själv, så det var att finna sig i sin obetydliga person.

Middagen var sannerligen inget att klaga på, alla hade valt rätt rätt, vare sig det var kött eller fisk.

Gemytlig samvaro med alla trevliga kamrater.
 
Jag blev utsedd till lottförsäljare. Försökte ta 100 kronor styck för lotterna och stoppa 90 i min egen ficka, men någon skvallrade att lottpriset var 10 kronor. Så det blev ett oavlönat jobb.  

Mer eller mindre troliga berättelser utväxlades och nya kunskaper inhämtades. En av mina bordskamrater lärde mig korktricket: efter att ha druckit upp avecen la han ner en liten korksmula i glaset, varvid han påkallade servitören och fick en ny drink gratis. (Fotnot till Viking Line: min trovärdighet står inte högt i klubben.)

Borta vid ett annat bord där bl.a. Otto och Gunnel Sterner satt påstod man att det regnade in så att drinkarna blev utspädda. Jag tror dock inte att det gick hem.

Det våghalsiga Presidiet släppte oss till fria aktiviteter efter middagen. Cinderella lär dock vara sjödugligt fortfarande.

Kl. 08.30 dagen därpå var det dags för samlingen i Auditorium, där Presidenten Rolf Karsvall inledde med att berätta om medlemsantalet. Hans matematiska analyser vid denna tidiga start på dagen blev lite för mycket, men vittnar om att presidiet har full kontroll över oss.

Kryssningsvärden
Per Nyberg (med flaggstyrmans grad vad jag kunde se på hans axelklaffar) underhöll på gitarr tillsammans med dragspelaren Leif Hermansson. Härlig allsång fick fart på oss inför dagens föredrag.

Ja att referera alla intressanta föredrag skulle fylla en bok, så det avstår jag från.

Stig Larsson avslöjade en del nu preskriberade detaljer från lyckade och mindre lyckade beslut inom företagsledningar.

Klubbens grundare Gunner Christiansen berättade om pingis-VM. (Det heter bordtennis eller kort och gott BT på proffsspråk) och Leif Jonsson berättade om sina vådliga äventyr i Afrika (finns det korkek där?)

Lotteridragningen därefter gav fina vinstutdelningar. Trots mina försök att som vanligt köpa upp alla nitlotter inträffade malören att jag vann en badhandduk. Den kom väl till pass att linda om alla mina läskedrycksflaskor som jag hade inhandlat så att de inte skulle krossas i resväskan.

Efter denna svamlande redogörelse tillägnas Presidiet ett stort tack för allt jobb ni lagt ned till denna välarrangerade och mycket trevliga resa!

/Rune Winter

2009-05-14
/


Webansvarigs kommentar:
Rune tog en mängd bilder! Dom kan man hitta här.
(Lösenord krävs, se pappersmatrikel eller mejla någon i Presidiet)