Besök hos jobbarkompis

Tre veteraner besöker en fjärde

2010-
10-09


Per-Olof Persson


Besök hos jobbarkompis.

Vår vän Ragnar Munkflo har en längre tid vårdats på Sollentuna sjukhem. Jag har haft viss telefonkontakt med honom. Han har drabbats av stroke och har lite svårt att formulera sig.

Vid något tillfälle pratade jag med Göran Olofsson om att vi borde titta till Ragnar. Hade nyligen också nämnt det för min hustru, för nu när det börjar hösta till sig och nybygget står still och segelbåten ligger på land borde man ta sig tid. Men så skall det bli av…..

Då ringer Sven-Åke Jidenius och tipsar om att Veteranklubben Alfa gärna skulle se att vi tittar till Ragnar. Äntligen blir det av!

Kontaktade Ragnar, Göran och Uno Dahlberg och stämde av tid mellan Ragnars dialys- och tandläkarbesök mm.
 
 
Unos hustru MayBritt bakade, Uno lagade the, jag kokade kaffe, köpte blommor från Veteranklubben och Göran svarade för transporten.


Sollentuna sjukhem är tydligen en del av Sollentuna sjukhus. Ragnar har eget rum med trevlig utsikt och personalen verkar bra. Man hade t ex nyligen ordnat en utflykt till Sigtuna.
 

Många gamla minnen diskuterades och även om Ragnar hade svårt att delta i diskussionen var han mycket pigg på ögonen och kom med en och annan kommentar.


Från vänster: Uno Dahlberg, Per-Olof Persson, Ragnar Munkflo och Göran Olofsson.

Vi upplevde besöket som meningsfyllt och uppmanar andra veteraner som har gamla kamrater som har svårt att ta kontakt: Gör ett besök!

/Per-Olof P
2010-10-09
 

Webbansvarigs kommentar:
Här en bild på Ragnar Munkflo från höstmötet 1999