Vilken enhet har Ingvar Darbäck?

Hjälp oss att identifiera enheten
Läs våra försök

2011-11-25


Artikel i SvD

I en av de tidigare webbartiklarna finns ett särtryck av SvD 1962, där Standard Radio presenteras. Där visas en bild på Ingvar Darbäck som håller upp en enhet. Det har uppstått en liten diskussion om vilken enhet han håller i på fotografiet.

Fotografiet
 

2010-11-22 (Anders Lindholm)

 
Hej! Tittade på Darbäcks bild på urklippet men kan inte komma på vilken "Radardataenhet" han visar. Jag ser inte heller vilken typ av kort den "färdiga" enheten har.
Känner du igen det hela? F.ö är läget helt OK här nere, lite kallt och grått men vad kan man förvänta sig av en vinter i Skåne. Hälsa alla
/Anders

2010-11-22 (Björn Sölving)

Hej Anders. Nej jag känner inte igen enheten heller. Bilden är inte så bra (rastrerad). Skickar originalet (dvs det jag fick av Lars Stelling). Bilden finns även i Jubileumsskriften "€œFyrtio år av den svenska datahistorien"€.
/Björn
 
2010-11-22 (Björn Sölving)
 
Anders. Kom på en grej: Av storleken att döma kan det vara en enhet som satt i PPI?
/Björn

2010-11-25 (Anders Lindholm)

Hej! "Pratade" med Bo H som sa så här: Den radardataenhet som Darbäck visar upp kommer troligen från något av stativen i BABY LOS. Den första centralen ställdes upp i ett bergrum utanför Norrköping i början av 1960 talet. Hälsningar från ett "Vintrigt Skåne" (dvs svinkallt i blåsten)
/Anders L

2010-11-25 (Björn Sölving)

Anders. Jag tillåter mig tvivla på att det satt i ett stativ, men tror på nåt i PPI. Det där med "€œutanför Norrköping" låter mycket troligt. Arne Hermansson, Bosse Hallqvist och jag  mfl "€œbodde"€ ju där. Men diskussionen är intressant, skall nog göra en webb-artikel av den för att se om andra kan bidraga.
 /Björn

Fler kommentarer efterlyses!

Här länk till artikeln där bilden ingår.
Lite om BABY LOS

/Björn Sölving
2010-11-25