PPI 802 med i svensk premiärfilm.

Premiär i fredags. Veteranklubben har "assisterat"

201
1-02-13


En fråga kom till Veteranklubben

 
I oktober 2010 fick klubben en fråga från Jonathan Bergkvist om hur man bäst åskådliggör en rörlig bild på PPI. (PPI=Plan Polär indikator = radarpresentationsenhet).

Det gällde inspelning av filmen
Åsa-Nisse -
Wälkom to Knohult där man skulle ha en sekvens med PPI-bilder.

 

Vi svarade bl.a. med ett antal länkar till Veteranklubbens webb:
http://www.veteranklubbenalfa.se/veteran/museum/kviberg.htm

som innehåller denna bild:

Vi berättade att ett radarsvep ser ut såhär (på ett annat PPI)

Vi fick ett tackbrev tillbaka

Hej Rolf!  

Jag har gått igenom och sett på filmer och bilderna du skickade. Stort tack! Har vidarebefodrat ditt mail till regissören och diskuterat hur vi går vidare med radarskärmarna. Jag håller med, den i flygplanet måste simplifieras så den inte ser så modern ut! Vi jobbar vidare, kan nog återkomma senare i veckan och visa hur det växt fram, helst vill vi få det klart denna vecka men mycket beror på att regissören har tid att kolla materialet.. Sen behöver det ju inte i slutändan bli precis som det "ser ut på riktigt" heller. Filmer är ju filmer och inte rena avspeglingar av verkligheten så vissa saker kanske man måste förstärka för att den bild som publiken har av sån här teknik är något annorlunda. Återigen, stort tack, hälsa dina klubbmedlemmar att vi är mycket tacksamma!  

Vi hörs!
/Jonathan

Resultatet

Veteranklubbens President och webbansvarig har idag sett filmen och vi kunde mycket riktigt se naturtrogna bilder av PPI 802 (med svep) och några radarbilder från en cockpit. (Totalt kanske 10 sekunder.)

Vill du ha en rekommendation om filmen? Är den sevärd?

Presidenten säger:
"Om man är road av en komedifilm med buskisinslag så kan nog filmen vara underhållande. Många kända skådespelare med goda prestationer i denna genre.”

Jag säger: "Nej".

Vill du se video på YouTube om filmen? Klicka på: http://www.youtube.com/watch?v=56KLvKMyeZo

/Björn Sölving
2011-02-13