Årsmötet 2011

Text: Rune Winter
Bilder o bildtexter: Björn Sölving

2011-02-19


Rune Winter


Årsmötet 2011 (67 deltagare)

Buss 518 kom slirande i snömodden och tog upp en påpälsad alfait för vidare färd till Kista. Vi har dåligt med kommunal förbindelse mellan Hässelby och Kista. Jag räknade till 39 stopp innan jag var framme. Man får mycket för pengarna hos SL!

Jag förstår att Presidiet hade mig i åtanke när de med satellitbild och noggrann anvisning beskrev var mötet skulle äga rum, samt var det inte skulle äga rum.

Det hjälpte föga, då busshållplatsen inte syntes på satellitbilden. Dessutom hade jag glömt både kompass och GPS-navigator hemma. Visserligen hade jag varit i lokalen vid tidigare årsmöten, men inte tillräckligt antal gånger för att fastna i minnet.

En kille kom fram till mig och frågade om jag skulle till Kista Entré. Jag undrade hur han kunde gissa det. Jo, sa han, du är inte den ende som går omkring med ett papper i handen,  jag har visat fler vägen.

Där hör ni! Jag är inte ensam.

Kista Entré


Mottagningskommittén: Sven-Åke Jidenius och Aina Ståhle

Nå, det var som vanligt trevligt att träffa alla alfaiter igen. Speciellt trevligt att se vår tidigare president Gun Lennerstrand som vi saknat en tid då hon hade haft problem med ett ben, men som nu var synbarligen helt återställd.


Gun Lennerstrand till höger och "Allas vår syster"  Ann-Karin Gyllfors till vänster. Bakom skymtar P-O Ståhl.

Calle Vedin gick omkring och fotograferade oss en och en. Linslus som jag är påstod jag att han hade glömt mig, men efter femte gången så trodde han mig inte längre.

Apropå digitalkameror så köpte jag min för många år sedan, då dessa var nya på marknaden och kostade en halv förmögenhet. Jag har den kvar fortfarande, tjock och präktig, med en display stor som ett frimärke.

Jag minns att jag kunde ta många bra närbilder på folk, då jag kunde försäkra att jag inte hade någon film i kameran. Vilket ju var sant!

Årsmötesförhandlingarna

Nå, årsmötesförhandligarna gick snabbt och effektivt. Kanske beroende på att jag hade hotat med att ropa votering på varje fråga om man inte raskade på.


Myntmästare Persson (stående) förklarar klubbens finanser medan President Karsvall övervakar.

Övriga Frågor

Så hörde jag mitt namn ropas upp! Jag letade efter någonstans att gömma mig, vad har jag nu gjort för fuffens, undrade jag. Under min skoltid betydde det alltid bestraffning av något slag när mitt namn nämndes.

Nåväl, det visade sig till min oförställda förvåning att man kokat ihop ett förtjänsttecken i form av ett vackert diplom för berättelser som jag påstods ha publicerat.


Presidenten säger några vackra ord innan diplomet överräcks.

Jag blev så stum att jag inte kom mig för att säga något. Jag försäkrar dock att jag blev mycket glad för utmärkelsen. Den skulle min svensklärare ha sett!

Föredrag efter årsmötesförhandlingarna

Föredragen efteråt var intressanta och roliga. De väckte många minnen från mina egna otaliga tjänsteresor, Det där med Travelling, Talking and Eating stämde verkligen. Möjligen saknades ett D på slutet. Vad det skulle stå för får ni gissa själva.

Fransmännen bjöd i alla fall på goda viner under de långa luncherna!


Föredrag 1: Bo Lindestam berättar om resor med ITTE


Föredrag 2: P-O Persson berättar om Veddestafabriken, speciellt höglagrets uppgång och fall. Tips: P-O:s föredrag återges i en egen artikel som kommer snart på denna webb!

Jag vill på mina och andras vägnar tacka Presidiet för allt jobb ni har lagt ned för allas vår trivsel!

Rune Winter
2011-02-18


Fler bilder


Denna gång hade vi lånat en professionell ljudanläggning med stora högtalare och många mikrofoner. Tack till Veteranen Orving Hellebro som lånat ut den! På bilden ses Tommy Carlsson assistera Presidenten i kabelkoppling.


I minglet innan årsmötet: Längst till höger: Hans Borgström som just blivit medlem. Ett av hans stora intressen: Dokumentera Censor 932. Från vänster Bertil Lindstål, Erik Åhman och Bengt Olofsson.


Från vänster: Björn Christoferson, Maria Sandberg, Ingrid Pihlblad Forsberg (lite skymd), Bertil Johansson (lite skymd),  Eivor Carlsson, Bengt Karlsson och Per Bergdahl.

Årsmötet valde Ingrid Pihlblad Forsberg till Ställföreträdare 1 (efter John Wijk som flyttat till Karlskrona).

Ingrid hette "på gamla tiden" Ingrid Andén.


Sen blev det föredrag och i samband med P-O Perssons föredrag blev det såhär!


Efter föredrag blev det god och riklig buffé. Här ses från vänster Helge Leiner, Iréne Leiner, Eron Petersson, Hans Forsberg (gift med Stf1) och klubbens skrivare Aina Ståhle.


En ny trevlig grej: Ceremonimästaren Janne intervjuar de nya medlemmarna:  Bengt Ohlsson, även kallad BIO (röd tröja) och Hans Borgström. Längst till vänster ses Gunner Christiansen som grundade Veteranklubben för 34 år sen (1977).


Myntmästaren Jan Persson hade som vanligt anordnat ett förstklassigt lotteri. Många vann men inte vi som gjort denna artikel...

Återigen ett mycket lyckat årsmöte!

/Björn Sölving
Fotnot-1: Bilden på Calle-fotograf har tagits av Rune Winter.
Fotnot-2: Rolf Karsvalls namnteckning har kraftigt förskönats!