Reklam för ATC

Bo Lindestam hittade ett urklipp

2011-09-19

2011-09-20: Kommentarer av Bo Hansson och Rune Winter


Internationellt magasin

Jag hittade ett blad rivet ur ett internationellt magasin, antagligen bildmagasinet LIFE, med denna bifogade ITT-annons. Jag vet inte om klubben redan har bilden i bildarkivet.

Texten i annonsen är ju också intressant och inte minst flickan och hennes funktion. Det var alltså ITT centralt som gick ut med denna annons. Någon måste ju ha trott på oss.

Vad gäller tiden så föreslår jag våren 1965. På bladets baksida finns nämligen en annons om sportbilen Triumph Spitfire Mark II. Den lanserades i England i dec 1964 och bör då ha kommit till internationell marknadsföring under våren 1965.

Hälsningar Bosse

 -- 126 brett ----

Webbansvarigs kommentar:

Jag tycker mig ha sett denna affisch (i stort format) på Arlanda, där den välkomnade alla ankommande
.

Från: Bo Hansson
Datum: den 20 september 2011 Till: info@veteranklubbenalfa.se Ämne: Angående reklam för ATC Om informationen fanns på Arlanda för ankommande passagerare så var alldeles för mycket text för att resenärerna skulle hinna läsa den. Men – annars var det bra! Med vänlig hälsning
Bo Hansson

Från: Rune Winter
Datum: den 20 september 2011 Till: Bo Lindestam ; Björn Sölving Ämne: Affischen Ja, jag kommer ihåg affischen. Håller med om att det var på tok för mycket text under bilden! Hade räckt med: For your safety: A sharp eye is watching your flight! Arlanda air traffic control system is designed and developed by STANDARD RADIO & TELEFON AB, an ITT system company in Sweden Rune