Ett oväntat besök

Christer Ljuslin kom

2011-10-13


Jan Persson


Ett oväntat besök.

Måndagen den 10 oktober fick jag ett oväntat besök av en tidigare arbetskamrat. Christer Ljuslin med fru var på besök i Sverige och passade då på att hälsa på mig i Vallentuna.

Christer och jag var arbetskamrater under tiden på 1960-talet då vi båda arbetade med utvecklingen av Censor 908. Christer var anställd på Stansaab mellan åren 1966 till 1973 då han fick anställning på CERN i Schweitz .

Där rotade han sig och bildade familj. Någon anledning att flytta tillbaka till Sverige har han inte utan detta var ett tillfälligt besök här då han hälsade på sin syster och bror.

Framför oss på bordet hade vi Stansaabs telefonkatalog från 1971 och det blev många tillba-kablickar i den då det gällde att hitta och komma ihåg våra arbetskamrater från den gamla tiden. Tänk att det var för 40 år sedan! Tiden går fort men vad trevligt det är att sitta och spåra om gamla tider och tidigare arbetskamrater.

Vårt gemensamma utvecklingsarbete med Censor 908 och samtal om de projekt där denna ingick blev naturligtvis huvudtemat för kvällens diskussion. Censor 908 ingick ju bl.a. i Julia-projektet och PDS-projektet till Colombia University i NY.

Christer talade om att han då och då tittade in på vår hemsida och han har även bidragit med inlägg till denna. Slutligen bifogar jag ett kort på dagens upplaga av Christer så får ni se om ni känner igen honom./Jan Persson er Myntmästare

2011-10-13


Webansvarigs kommentar:
-
Här artikeln av Christer LjuslinVill du kommentera denna artikel? Klicka här: