alfa-nytt byter format

Redaktören i Åre på Flexibilitets-seminarium

2012-04-01


Åre

Redaktören (Calle Vedin) har sen länge diskuterat ett annorlunda mer flexibelt format på alfa-nytt. Calle vill ju gärna ligga i framkant på den tekniska utvecklingen. Nu kom chansen för Calle att åka till Åre i Påsk, och det är ju en chans som Calle inte vill missa. Där pågår just nu Åre International Seminar on Increased Club-Magazine Flexibility.


När du läser detta så är Calle redan på plats och han har redan lämnat några första intryck från semenariet. Calle är lyrisk över vad han sett och har redan bestämt sig för att använda några av de presenterade ideérna för kommande nummer av alfa-nytt. Calle har ju länge drömt om att kunna ge ut en tidning med samma snabbhet och aktualitet som webben idag erbjuder. Det tycks som om Calle nu kan sluta drömma!

Padd-formatet

Den stora nyheten är det s.k. paddformatet som kommer att tillåta att alfa-nytt helt dynamiskt växlar format och nu kommer Calle att kontinuerligt kunna uppdatera alfa-nytt när meddelande om viktiga (eller sena!)  förändringar inkommer. Calle har tagit stort intryck av en av de första presentationerna som visar en användning av det nya padd-formatet. En länk till en video som på ett bra sätt visar användningen av formatet finns i slutet på denna artikel. Där görs reklam för en viss stad, men Calle har redan fått fina ideér om hur samma metodik kan användas för alfa-nytt.

Presidiefråga

Calle kommer nu att föreslå Presidiet att han helt kan övergå till det nya formatet när det gäller alfa-nytt. Han ser vissa problem när det gäller att övertyga myntmästaren, eftersom vissa investeringar blir nödvändiga, men som han säger "Det skall nog gå" och så betonar han (e)llen på sitt typiska sätt. Calle vet att formatfrågor inte är något nytt för Presidiet, många frågor har bollats runt.

Videon

Ett litet smakprov kan ses här, och den som är skarpögd kanske kan se Calle bland publiken. Länk: Åre-International-Seminar-on-Increased- Club-Magazine-Flexibility-2012.

/Björn S
2012-04-01
 
 

Webbansvarigs kommentar

För de som inte känner Calle, så kanske ni minns honom som "mannen med spikklubban" i Barkarby. Här en förklarande bild från Veteranklubbens veckofråga 2007-03-05.Sune Nordstedt vann på poäng den gången...

Även Erik XIII kom ihåg chefsmetoden och sade: "Jag vet av egen erfarenhet att det var Calle Vedin som hade den på sitt skrivbord, när han satt i SME tidigare rum på vån 2 i Barkarby."


Vill du göra Calle glad? Kommentera denna artikel på Facebook.