Släktforskning i arkivet på Arninge

10 släktforskare träffades

2012-04-20


Jan Persson


Släktforskning i arkivet på Arninge

Vi var totalt tio intresserade släktforskare som träffades i Arninge för att leta efter våra anor. De som deltog var Rune Winter med fru Marian, Matts Pettersson, Gunnar Blomquist,
Erik Åhman med fru Elsie, Gunnar Kulleskog, Jan Nilsson, Bertil Lindstål och Jan Persson.

Rune Winter med fru Marian

Gunnar Blomquist,                                Matts Pettersson,Gunnar Kulleskog


Erik Åhman med fru Elsie                                    Bertil Lindstål


Jan Nilsson

Som ni kan se av bilderna så var koncentrationen total i letandet efter värdefull information. Alla som deltog hade glädjen av att hitta något nytt.Som en skön avkoppling bjöd Veteranklubben sina Veteraner på en kopp kaffe med kaka och sedan fortsatte släktforskningen med ytterligare ett pass.

Alla verkade nöjda men ville gärna få veta mer hur man kan utföra denna forskning hemifrån med hjälp av datorn. Jag lovade att ta fram information om detta.

/Myntmästaren Jan Persson
2012-04-19

Rune Winter har redan kommenterat besöket (på Veteranklubbens Facebook-sida). Han skriver där:

"Tack Janne för att du visade oss arkivet i Arninge. Jag fick tillfälle att prova sökprogrammet ADOnLine från Arkiv Digital. Verkar vara ett bra alternativ till Genline Family Finder som är upp köpt av Ancestry och förmodligen försvinner om ett par år. Ancestry verkar krångligt tycker jag och många andra. Så jag rekommenderar ADOnLine till alla gamla och nya släktforskare."
 
Vill du kommentera denna artikel? Klicka här: