Jubileumsresan 14 maj 1997Veteranklubbens jubileumsresa till Mariehamn med Viking Line den 14 maj 1997 blev en fantastisk succé.

Ett utförligt reportage kommer i Alfa-nytt nr 2 i september. Vadå Alfa-nytt? Jo klubben har på idé av Gunnar Grundare Christiansen startat en egen tidning. Nr 1 årgång 1 delades ut på båten. Men här kommer lite info:

Stämningen var hög hela tiden och all mat och dricka var toppen.

Tänk vad man kan få för 100 kr! I det stora konferensrummet (vi var 134 personer) kåserade Gunnar Grundare om klubbens tillkomst och Gunnar Skrivare om hur det är att vara just skrivare i världens bästa veteranklubb.

Vackra diplom med guldram delades ut till fem ursprungsveteraner som varit med från begynnelsen: Stig Bergström, Anna-Lisa Blom, Gunnar Christiansen, Anders Deurell och Gun Lennerstrand.

Priser (presentkort) till första anmälan och första inbetalning delades ut till Ebbe Callheim resp Rune Winter. Vi sålde lotter med högsta vinsten: Fyra personer med Viking Line till Helsingfors - vanns av Åke Mellbrink.

Men det allra mest fantastiska var klubbens jubileumsskrifter som presenterades av Per-Åke Wallin.

I redaktionskommittén ingick också Bo Lindestam, Per-Åke Nilsson och Leif Meijer. Hela kommittén avtackades och fick presentkort. Den ena skriften heter "VETERANKLUBBEN ALFA, 20-ÅRSJUBILEUM" och den andra "Fyrtio år av den svenska datahistorien". Jubileumsskriften är gratis till medlemmarna medan datahistorien kostar 60 kr. Det blev en lång kö för att köpa den unika skriften om svenska datahistorien som författats av Kjell Mellberg, Gunnar Wedell och Bo Lindestam. Båda skrifterna är på 50 sidor och jubileumsskriften har färgomslag! De medlemmar som inte var med på resan kan se fram emot ett spännande kuvert från presidiet i slutet av maj.

Slutligen kan berättas att dansgolvet vid baren fylldes av många duktiga veteraner. Speciellt beundrades det buggande paret Roland Borglund och Sonja Thorsell.

Vi är nu 295 medlemmar - senast påstigna medlemmen är Jorg Sesemann som också var med på jubileumet.

Hälsn/Vice --

Calle Vedin, CalleKonsult
Hästhovsvägen 9, S-181 31 Lidingö, SWEDEN
tel +46-8-765 07 17
email calle snabel-a vedin.se