VETERANKLUBBEN ALFA - Gästbok 97

Skriv i gästboken


Gästbok 97

971222: Rune Winter: Hund begraven?
Antag att a=b=1Vi kan då skriva a2=ab. Vidare är a2-b2=ab-b2. (a+b)(a-b)=b(a-b).Efter förkortning av båda led: a+b=b.Sätter vi nu in 1:an så blir 1+1=1. Dvs 2=1. Vilket skulle bevisas.Var ligger hunden begraven?

Rune Winter.

(kvadrattvåan går ej att få upphöjt i Netscape)

971221: Rune Winter: Gott nytt År
Till alla önskas en goder jul
Hoppas att tomten till alla går
Vi träffas 98 med mycket kul
Nu ni ska ha ett Gott Nytt År
Rune Winter
971217: Kjell Mellberg: Kommentar till: Läs - begrunda - och tyck till
Hej Calle,

Angående undanflykterna för att inte komma på Veteranträffarna. "Varför varni inte där då?" skulle dom ju kunna fråga. Men skämt åsido så kan det fåsådana effekter om man alltför starkt försöker uppamma intresset genom valav nya platser i stället för att ha intressanta dragplåster medveteraninslag i själva programmet. Kanske kunde det vara av intresse omnågon inleder en allmän nostalgiastund genom att dra något saftigt minnesom man tror att många kommer ihåg. Då borde det inte ta lång stund förrändet börjar porla personliga intryck från alla håll i församlingen.T ex.

Hälsningar!
Kjell

971216: Bertil Palmgren: Wheelgreeting From the nebula of Veteran this Wheelgreeting has got an acceleratedwheeling speed from the forces of the gravitational field of theenormous fictitious masses of the Cyberspace's Stars (ones) and theblack holes (zeros). The wheeling force interfered with the world wide wires (www) of the Internet's mail-lines. The Explorer inter-preted the influenced noise patter pattern to a cheerful, merry,jolly, delighted or happy new year. Snatched up from a flying chat bybertil.palmgren@swipnet.se.

971208: Calle Vedin: Läs - begrunda - och tyck till
Hej alla Veteraner och Veterankandidater!
Läs - begrunda - och tyck till (genom att skriva i Gästboken).


I våra stadgar står (förkortat): "Klubbens ändamål är att uppehållakontakten mellan arbetskamrater och med detta syfte ordna möten underkamratliga och trivsamma former".

Jag tycker vi lyckats följa stadgarna väldigt bra 1997. Den kritik mankan få höra är att "tiden gick för fort och jag hann inte prata med allajag ville".

Det är just det alla vill att träffa "alla andra"!

Eller har jag fel? Varför jag tvekar beror på följande svar jag fått närjag frågat "varför var Du inte med?"Vårmötet: "Jag har varit i Martiehamn".Höstmötet: "På Morsta Gård har jag varit så många gånger".

Jag hoppas dessa svar är undantag. Under mottot "Alla ska få träffa allaandra vart vi än reser" ska vi i Presidiet försöka ordna med trivsammamöten under 1998. Själva resmålet är inte det primära.

Vad tycker Du?

Hälsningar från Hedersledamoten i Presidiet/Calle
-- Calle Vedin, CalleKonsultHästhovsvägen 9, S-181 31 Lidingö, SWEDEN
tel +46-8-765 07 17email calle snabel-a vedin.se


Klicka här för att lämna din kommentar

971211: Calle Vedin: Knepigare nöt Svar: Första roten = 1,618 och andra roten = -0,618.

/Calle Vedin

971208: Kjell Mellberg: Knepigare nöt
Hej alla veteraner,

Ingen dum idé som Calle kom med att testa medlemmarna på tankenötter. Vågarman komma med en lite knepigare nöt? De flesta av oss har väl någon gånglärt hur man löser ekvationer av typen X2 - X = 1 (X2 betyder X i kvadrat).Men kommer ni ihåg hur?

Bästa hälsningar!Kjell Mellberg

971206: Rune Winter: Årsmötet
Tack presidiet och Monica Edfors för ett fint och bra arrangeratårsmöte. Och naturligtvis Jorma, som tyvärr inte kunde vara med.Jag var lite nervös för att Presidenten skulle komma med något spontantutspel, men allt avlöpte väl förutom hans visioner om den storaIntermailledningen som ska ersätta call-kraften i telefonerna.

Rune Winter

Björns kommentar: Bild på Rune, klicka här. Kommer du inte ihåg USER-ID och LÖSENORD? Ange samma kod i båda fälten. Har du glömt lösenord? Finns i Matrikelnsom skickats till alla medlemmar.
971204: Rolf Karsvall: "Algebra för veteraner"
Hej!

Jag föreslår följande lösning på Calles "reseproblem":

Antag att sträckan är 180 km. Då tar framresan 2 tim och tillbakaresan 3 tim. Således tar det 5 timmar att avverka 2*180 km vilket ger medelhastigheten 360 km/ 5 tim = 72 km/tim.

Uppgiften kräver ju färdigheter i såväl "gånger" som "delat med" så det är ju högst förklarligt att blivande teknologer kan ha vissa problem.

För att undvika behovet av papper, penna och miniräknare har jag dessutom använt mig av det "avancerade tricket" att i huvudet söka minsta gemensamma nämnaren till 90 (km/tim) och 60 (km/tim) vilket efter 10 - 50 ms ledde mig fram till valet av 180 km som lämpligt värde på sträckans längd. Om nu någon misstänker att det är något lurt med valet av 180 km så föreslår jag en test med ett lämpligt antal andra sträckor. (Jag är mycket intresserad av att få veta om någon skulle hitta en sträcka som inte ger ovanstående resultat, jag har t ex inte provat med 372468,18 alnar!)

Hälsningar från Rolfsom uppskattade denna möjlighet till en verklig djupdykning i den högre matematikens outgrundliga mysterier.

Björns kommentar: Enl Calle har det utöver detta svar (som är rätt) kommit ytterligare3 svar (2 korrekta och ett felaktigt).
971201: Calle Vedin: "Algebra för veteraner"
En person åker med bil från A till B med farten 90 km/h och återvänder(samma väg) med farten 60 km/h. Beräkna medelfarten.Denna uppgift har använts för att testa gymnasiematematiken hos nyateknologer.Nu frågas veteranklubbens mest erfarne mekanikkonstruktör, mest erfarneproduktionsrationaliserare och mest erfarne programmör efter denmatematiska lösningen.

Det är inte tillräckligt med en gissning, algebran bakom resultatetmåste redovisas.
Med vänlig hälsning/Calle
--

Calle Vedin, CalleKonsult
Hästhovsvägen 9, S-181 31 Lidingö, SWEDEN
tel +46-8-765 07 17
email calle snabel-a vedin.se

971201: Calle Vedin: "Sandhamn"
Läs "nyheten" från Sandhamn på siten http://www.rlh.se
Alltså klicka på nyheter när Du kommer in!
Hälsn Calle (OBS Hälsn med ett s)
--

Calle Vedin, CalleKonsult
Hästhovsvägen 9, S-181 31 Lidingö, SWEDEN
tel +46-8-765 07 17
email calle snabel-a vedin.se

971127: Sven-Åke Jidenius, Kinarapport
Till Veteranklubben ALFA.

Hej, vill gora en rattelse ang. mitt Kina kontrakt, det ska naturligtvis vara att racker till 2/6-98, inte -97.

Appropa Kina och Beijings flygplats. Sist jag akte darifran, var jag in till SAS-kontoret och hamtade ut biljetter. Det var en trevlig syn som motte mig, fullt med A91-utrustning pa hela kontoret, man fick nastan en tar i ogonvran att se alla vara fina produkter, fortfarande i full tjanst.

MVH Sven-Ake Jidenius

971120: Kjell Mellberg, Vädersystemet 1966
Hej igen Björn,

... här kommer en annan bild troligen från 1966 då vi visade vädersystemet för Flyget och Teknisk Tidskrift. Minsann är det inte web-mästaren själv som demonstrerar. De flesta på bilden känner Du igen. Bland gästerna finns Bengt-Arne Vedin från Teknisk Tidskrift, stabsmeteorologen Nordström, FV, och allas vår Olle Hörberg från dåvarande Flygförvaltningen.Bildfilen är i JPEG-format, eftersom jag inte kunde konvertera till GIF med det program jag använde.

Mvh/Kjell


Bild 17K jpg
971106: Sven Åke Jidenius skriver från Kina
Från: Sven-Ake Jidenius (svenjide@public.cs.hn.cn)
Till: egge.estreus@swipnet.se
Ämne: ALFA-halsning
Datum: den 27 oktober 1997 15.29

Hej Einar.
Mitt kina-kontrakt ar pa ett ar,det gar ut 2/6-97. Har redan gjort snart 5manader, tiden gar fort. Kom hem i kvall fran Hong Kong, har varit dar itre dagar over weekenden plus en semesterdag i dag. Det ar skont att sevasterlandskt leverne. Var aksa till Macau som ligger en timmes resa franHong Kong, om man aker en s.k. Turbo-catamaran. Macau har stark pragel avt.e.x Lissabon.

Annars ar det mycket att gora pa jobbet, blir bade overtid och ibland pahelger. Livet i Kina ar okej, man ar ju en "priviligerad" vasterlanning.Men det ar klart att man har hemlangtan till barn, vanner ochVeteranklubben ALFA.

Hor av dig med vad som hander i klubben, jag skriver mer en annan kvall,halsa ev. bekanta du traffar.
Best regards Sven-Ake Jidenius

(Björns kommentarer: Har inte gjort om åäö, det blir mer exotiskt utan)

971105: Spara pengar åt Veteranklubben!
Kommentarer
Matts Petterssons inlägg 971105:
Hej kamrater!
Jag stöder förslaget om att skicka kallelser och info via Internet.Dessutom ligger förslaget "i tiden" som knugin säger.
Mvh
Matts Pettersson

971030: Spara pengar åt Veteranklubben!
Kommentarer
Calle Vedins inlägg 971029
Snälla Björn! Rätta till han/hon!Tack Rune och Björn från Calle
Björns kommentar: OK

Calle Vedins inlägg 971030
Min hustru Ellen (ett vanligt namn bland hustrur till nuvarandepresidiemedlemmar) är lärare och utbildningsledare på Komvux (med fleraolika lokaler i Stockholm) vilket innebär att hon varje morgon MÅSTEkolla deras intranet om där finns nya informationer från rektorn ellerandra. Kallelser till möten exempelvis kommer endast den vägen.Mvh/Calle

971029: Spara pengar åt Veteranklubben!
Kommentarer
Einar Estréus inlägg 971027
Detta är ett bra sätt för oss i framtiden. Nuvarande hållhakar ärförst och främst att få våra veteraner att kontinuerligt gå in i sinaboxar och kontrollera sina medelanden samt att presidiet måste fåfeedbackpå vilka som har denna info. Men iden är som vanligt Callealldeles utmärkt. Så någon form av försök måste vi göra framöver.

Kjell Mellbergs inlägg 971028
Det är ingen dum idé att umgås via Internet för att hålla sig àjour mednyheter. För dem som har Internet vill säga. Har Du någon uppgift på hurmånga i klubben som har det? Kan vara intressant att veta i andrasammanhang. (Calles svar: 130)

Rune Winters inlägg 971029
Självklart ska vi enl Calles förslag utnyttja vår hemsida för info(till/från varandra. Men Calle, varför får inte kvinnorna vara med? (Duskrev "han/han som har tillgång till internet
Hälsningar från ordmärkaren Rune Winter

971028: Skaffa annonser
till Alfa-Nytt(= pengar till klubben)
Det kom ett mail från Calle:

Hej - Björn! Vad sägs om detta? Kan Du fixa till nå'nting?
I klubbens fantastiska tidning Alfa-nytt finns möjlighet att göra reklamför Ditt företag. Tidningen utkommer tre gånger om året och vi erbjuderen stående plats hela 1998. Nästa nummer utkommer den 971203 och om Dusnabbar Dig kan Du få ett första införande gratis redan då! Kontaktasnarast någon i presidiet!
Hälsningar/Calle

Björns svar: Tveksam? Kommer detta att funka?

Då kom Calle med:
Björn gillade inte förslaget att via hemsidan annonsera om möjlighetenför medlemmar att annonsera i vår tidning alfa-nytt. Erbjudandet skullegälla tre nummer nästa år 1998 men för snabba beslut även decembernumreti år.

Några samtal jag haft nu på morgonen där jag muntligt framfört klubbenserbjudande har resulterat i att vår myntmästare i januari 1998 kanfakturera 13000 kr. Annonstexterna kommer att skickas direkt till Gunnarsom har friheten att utforma annonserna så att de passar in i tidningen.

Säkerligen finns det bland våra medlemmar flera "annonsörer" än de jag ringt till (alla samtal gav utdelning) och jag tycker det är synd att viinte kan använda hemsidan för att sprida vårt erbjudande.

Björns kommentar: Calle han kan han......

971028: Spara pengar åt Veteranklubben! Björns sammanfattning: Calle har ett förslag på hur vi kan spara pengar!
Han föreslår att vissa medlemmar helt övergår till Internet för attta emot (sända) "skriftlig" information till/från Veteranklubben.Här kommer Calles förslag:

I moderna företag med sikte mot framtidem är det de anställdas ansvaratt hålla sig informerade - i motsats till förr. Förr "pushades"nödvändig information till de anställda så att arbetsuppgifterna kundautföras enligt de regler/rutiner som gäller för avdelningen viaskriftliga informationer via internposten. Nu och i framtiden gäller attvar och en har ansvar för att inhämta "pull" nödvändig information omavdelningens rutiner för att utföra sina sina arbetsuppgifter på rättsätt. Dessuttom ska man vara informerad om andra avdelningars och helaföretagets dito. Allt sker via intranet/internet.

Tänk om vi kunde införa detta inom Veteranklubben Alfa? Dvs var och ensom anmält att han/han han/hon har tillgång till internet ansvarar själv för attatt hålla sig informerad om bl.a. möten inom klubben. Vilkaportokostnader vi då kunde spara!
När kan vi börja med dessa nya rutiner?
Hälsningar från Calle

Björns kommentar: Skriv dina synpunkter till Gästboken NU!: Klicka här och säg vad du tycker!

971027: Auktioner på veterandatorer? Från Folke Schimanski:
I USA förekommer regelrätta auktioner på gamla veterandatorer. Också iSverige? Intresserad ty skriver artikel om datanostalgi för Populär historia.
Mvh
Folke Schimanski

Mitt svar:
Folke
Känner inte till nåt om veterandatorauktioner. Sätter upp dennaefterlysning i Veteranklubbens Gästbok, kanske nån annan vet.(Du har säker redan frågat museet i Stenungsund...)
/Björn

971017: Standard Radio Hej Björn!

Jag sökte idag på srt.se för att se vad som skulle kunna hända ochsnublade på veteranklubbar ALfa, gamla SRT veteraner mm.Vi har nämligenjust dragit igång vår enkla hemsida.

Standard Radio Telecom AB och Standard Radio Produktion AB finns underovan nämnda web-adress. En liten del av det en gång stora SRT finns däroch vi tillverkade under förra året 1/3 av modembehovet i Sverige, cirka110 000 st i fabriken i Vällingby.Dessutom gör vi legojobb tillEricsson.

Jag var själv med under många år och hade min anställningsintervju påVeddestavägen i Barkarby under 60-talet. Efter sex års frånvaro kom jagtillbaka till SRT under förra året och sköter kund- ochmarknadskontakter.

Det skulle vara mycket uppskattat om Ni kunde lägga upp www.srt.se somen länk på Era sidor.

Vänliga hälsningar

Ralph Emtemark

971009: SM fyller 80
Hej några stycken!
SM fyller 80 måndag 13 oktober 1997. Uppvaktning undanbedes har vi hört.Men vi i klubbens presidium skickar kort med snigelposten - postas underhelgen - till Sörgårdsvägen 21, 163 54 Spånga. Var och en som så kännerföreslås göra detsamma.
Hälsn/Calle
PS. Ni kollar väl då och då vår hemsida http://www.veteranklubbenalfa.se/veteran
--
Calle Vedin, CalleKonsult
Hästhovsvägen 9, S-181 31 Lidingö, SWEDEN
tel +46-8-765 07 17
email calle snabel-a vedin.se


SM Eriksson

971006: Message from the president! Hej alla. Planeringen för årsmötet onsdagen den 3 dec. är nu i full gång.Presidiet har möte den 7/10 hos skrivaren i hans sommarresidens, ÖREGRUND.Där kommer det slutliga programet att fastställas.

SÅ BOKA IN DEN 3/12 I DIN DAGBOK FÖR EN TREVLIG KVÄLL.

Hälsningar från er President.

970923: Kjell Mellberg Hej Björn,
Det blev nog lite fel i senaste vitsen. Det skall vara Läkaren och inteLäraren. Det är lite vitsigare när det gäller liv och död.
Hälsningar!Kjell

(Björns kommentar: Rättat.)
970904: Calle Vedin Hej!
Vid senaste presidiemötet 2 sept 1997 då vi kuverterade 300 kallelsertill höstmötet togs som vanligt upp inkomna ansökningar om medlemskap iklubben. En veteran och två veterankandidater blev nya medlemmar.Medlemsantalet är nu 303!
36 är nya medlemmar detta år varav 11 är veterankandidater.Veterankandidater är en ny medlemsform från och med i år. Förra året(1996) blev 26 nya veteraner medlemmar.
109 medlemmar har e-postadress. Om Du är en en av dem vänligenkontrollera i matrikeln (på annan plats på hemsidan) att Din adress ärriktig!
Hälsningar/Calle

970903: Kjell Mellberg Hej Björn,
Nu börjar klubbens hemsida bli riktigt innehållsrik. Jag kan bidra medytterligare en sak. Jag leder ett projekt här uppe på YDAB som heterNärU och står för Närutbildning på distans. För ett av delprojekten somhandlar om konstvetenskap har vi en demohemsida på adressen www.nach.se. Där har jag också lagt in ett par webbar om Härnösands historiai text och bild. Kan kanske vara av intresse även för dem som inte harrötterna i Härnösand.
Mvh/Kjell

970903: Karin Matsson ICL Svenska AB Hej,
Tittade in på veteranklubbens första sida. Är du snäll och ändrar Cappucino till Cappuccino.
Hälsningar,
Karin

(Tack, ändrat 970903/Björn)
970828: Bosse Hansson Hej alla gamla polare!

Trots betydande ålder har jag inte lyckats kvalificera mig till dennacelebra samling av Alfaiter. Synd, för ni tycks ha rätt kul tillsammans!Jag har förresten kommit över era skrifter och blev sittande en hel nattför att insupa alla gamla minnen. Hoppas ni fortsätter att utveckla klubben,

Bosse Hansson
Standard Radio & Telefon AB 1966-1969
Ericsson Information Systems 1983 -
 (....Nokia Data, ICL) 1994
970824: Kjell Mellberg, författare Hej Björn
Tittade just på "Söker du författare" under mitt namn. Varifrån har Du fåttalla uppgifter? Kul!
Kjell
970823: KEA: Hubert Sjöstedt ej Sjöström Hej Björn !
Vill påpeka ett litet namnfel på Hubbe i samband med bilder från årsmötet.Rätt namn är Hubert Sjöstedt ej Sjöström.
Tack för en trevlig hemsida med mycket bra information.
Hälsningar Kea.
(Rättat 970825/Björn)
970818: Hemsidan Hej - hemsidan har inte hört av Dig på fjorton dagar?--
Calle Vedin, CalleKonsult
email calle snabel-a vedin.se
970814 Kjell Mellberg: Först vill jag sent omsider tacka alla arangörerna för den myckettrevliga jubileumsresan.Så till Calles tankar om att sprida kännedom om skrifterna utanförklubben. Varför inte börja med att föreslå våra ursprungsföretag attskapa länkar till vår web. Jag har bl a tittat på CelsiusTechs hemsidaoch finner ingen sådan länkning. Sedan kunde Du förslagsvis lägga in innehållsföretckningarna och någrahighlights ur texterna i weben för att reta aptiten på folk.Vad tyx? Hälsningar!
Kjell

Björns kommentar: Har 970819 skickat mail till CelsiusTech om ref till vår web./Björn
970807: Sandhamn calling... Hej! Vi i Sandhamn undrar hur vi ska kunna köpa de fina dokument somklubben tagit fram? Hur gör man och vad kostar dom? Finns det någonsammanfattning på Din fina hemsida?
Hälsningar från vännerna på Sandhamn
970804: Jubileumsskrifterna? Calle har bett mig skriva nåt om dom två jubileumsskifterna ochäven göra lite reklam så dom kanske sprids utanför klubben. /Björn Sölving
Nästa inlägg... ...kanske kommer från dig?