Ett problem med ett Grafoskop på KS

Veckotävlingen med Gralfaskop - Grafoskop väckte minnen...    Leif Jonsson ("1/2 - Dansken") berättar

2006-03-29


Leif Jonsson


Hej på er alla.

Från det soliga Indien åter till vintern kylan kollade jag upp vad som hade hänt på vår hemsida.

Hittade frågan om "Grafoskopet" på KS det minde mig om en kul liten historia.

När vi arbetade med det projektet så hade vi ju inte någon riktig "service organisation" utan underhåll och service sköttes lite addhock.

En dag kom någon (minns inte vem) till mig och frågade om jag kunde hjälpa till med ett litet problem på KS, (jag hade aldrig varit inblandad i projektet eller jobbat med ett Grafoskop).

Jag ringde upp

Jag fick ett telefonnummer som jag ringde och följande dialog utspelades:

"Hej, jag heter Leif Jonsson och ringer från (vad vi nu hette på den tiden), ni har visst problem med ett grafoskop".

 

KS =
Karolinska
Sjukhuset


 

"Ja, det står på operationssal (?) och det fungerar inte längre"

"Jaha, vad har hänt"

"Jo, vi hade en operation så var det någon som ställde en flaska med koksaltlösning på den (!), flaskan välte, koksaltlösningen rann ner i den (!) (det var kylgälar på översidan), så började den (!) att blinka och uppföra sig konstigt, plötsligt så lyste den upp och så blev den alldeles svart" ?????

"Är det ett allvarligt fel tror ni".

Ja, detta lät ju som en ren transportuppgift så jag åkte till KS och letade upp tjejen, hon var jättesöt, vi gick till operationsavdelningen för att hämta grafoskopet.
 

När jag var igång med att ta på mig rena skyddskläder (som en riktig läkare) kom hon tillbaka och sa.

"Nej det går inte att gå in på operationssalen idag, DET Ä SMUTS PÅ TVÅAN" ???

Vad betydde nu det, jo det var så enkelt att man höll på att operera en TBC patient, det var så smittsamt att inga fler än nödvändigt fick komma in på salen.

Slutkläm

Hur sedan Grafoskopet blev hämtat och reparera vet jag inte, det var någon annan som jobbade vidare på transportuppgiften och en duktig verkstad som fixade felet.

Detta var nog rätt så signifikativt för hur vi arbetade på Driftsättningen, när man hamnade mellan ett par större projekt så fick man hoppa in både här och där, alltid spännande uppgifter med produkter och projekt som man aldrig hade varit i närheten av, men kunden trodde ju att här kommer det en specialist, det gjorde det ju åxå.

Vi hade ju kontakten in i firman (telefonnummeret) och kunde alltid att hitta fram till en konstruktör eller programmerare som visste hur man skulle lösa problemen, dessutom kunde vi snacka med killarna på deras eget språk och inte på kundernas, vilket var ett nog så viktigt bindeled.

Ha-rè

1/2-D
 
 

Webbansvarigs kommentar:
- Mer om grafoskop på Thoraxkliniken (KS)

- Bertil Palmgren skriver lite om grafoskop
- Fler artiklar av Leif Jonsson