Höstfesten 2007

Alfaskop 40 år firades med utställning, föredrag, buffé och dans.

2007-10-04


Björn Sölving

Nu har hösten kommit

En av dom säkra tecknen på att hösten kommit är ju Veteranklubbens höstfest. I år (liksom många tidigare år) var platsen "vår gamla Barkarbyfabrik". 60 Veteraner och 16 gäster kom.

I år är det ett speciellt år, det är nämligen 40 år sen Alfaskop började utvecklas. En stor utställning med Alfaskop-nostalgi (både utrustning och dokument) fanns att beskåda på skärmar och bord.

Just Alfaskop lockade ett antal speciella Veteraner att delta. Projektledaren (från 1967) var naturligtvis med och höll föredrag.

Presidenten inledde

Innan hade alla fått mousserande vin (alt juice) med tilltugg och minglat och tittat på den fina utställningen.

I ett föredömligt kort inledningsanförande hälsade Rolf alla välkomna och gick igenom kvällens programpunkter. För att underlätta hade alla fått ett flödesschema:
 

 


Per-Olov Persson jubileumsdansar med hustrun Britt


Medlemsmöte om stadgeändring


Ingen hade nåt att erinra mot stadgeändringen (ändring av räkenskapsår), jo Bo Lindestam undrade om Presidiet skulle hinna med att göra underlag till årsmötena. Svaret var JA. (Detaljer om stadgeändringen finns att läsa här.)

För att komma i rätt Alfaskop-stämning

En videosnutt med medryckande musik/reklam om Alfaskop 91 (A91) visades. Den användes mycket i slutet på 80-talet på säljmötena när A91 skulle lanseras. Du kan se och höra videon här (om du har bredband).

Buffé
 
 


Sen var det dags för
den rikhaltiga buffén. Där fanns både fisk och kött och rårakor! Och sallad. Till det vin, öl och vatten. Till höger syns Ingvar Persson och Marie Gadd. Bakom skymtar Björn Dahlroth (gift med ceremonimästarinnan).
 
Den obligatoriska skålningen

Naturligtvis gick Presidenten och Vice runt och skålade med alla.

Här syns från vänster: Lars Fossum, Karl-Erik Elfgren, Ragnar Larsson (gäst och förhoppningsvis ny medlem?), Rolf Karsvall och Sven-Åke Forsberg.

 
 
Några nya/sällsynta Veteraner


Från vänster: Anders Olsson, Agneta Östlund och Roland Samuelsson
 
Jubileumsföredraget

Lars Fossum (iförd Alfaskop-skärmmössa) höll kvällens föredrag som var en delvis ny berättelse till bilderna vi fick se på vårresan. Ett antal nya bilder hade tillkommit, bland annat  dokument och planer för de första enheterna.

Lasse berättade bl.a om några "nära-katastrofer" som nästan höll på att stoppa hela utvecklingen.

Lasses bilder (från vårresan) kan du se här. 

 
Lottdragning

Jan Persson hade förtjänstfullt ordnat lotteri med fina vinster. Första vinsten (ett presentkort på 500 kr) gick till enda damen i orkestern. Andra pris (tre fina vinflaskor) gick till undertecknads hustru! Det fanns massor av priser. 
 
 
Dans till Järva Musikanter

Göte Wiklund hade hämtat sina orkestermedlemmar (14 st?) och spelade både gamla och nya melodier.

Synd bara att Veteranerna inte är så danslystna som förr, vad det nu kan bero på? Men några var dess då flitigare på dansgolvet (se tex bilden i början på denna artikel)
 


Nr 3 fr. vänster: Göte spelar saxofon

Skvaller/rykten

Det ryktades att flera personer blivit blöta om fötterna sen dom gått omkring utan att titta neråt. Samma sak har hänt tidigare! Enl. uppgift blev en av våra mest kända Veteraner ordentligt blöt om skorna. En annan lär ha sagt: "
Detta hör mer hemma på lustiga huset än på en arbetsplatsrestaurang."
 

Alfaskoputställningen


Ja då får du klicka här!
 
 
Bild och text: Björn Sölving

2007-10-04