Årsmötet 2010.

Många bilder, en hel del text.
Sist även den sedvanliga rapporten av Rune Winter.


2010-02-1
9


Kista Entré den 16 februari

Återigen ett glädjande stort antal Veteraner. 70(!) hade anmält sig och vi blev ca 65 st. Ceremonimästaren Jan Nilsson hade ordnat alltihop och som det brukar blev det en fullträff!

Mingel
 
 

Ceremonimästaren berättar om kvällens planering. Fr. v. ser vi: Yngve Näsvall med bubblande dryck, klubbens grundare Gunner Christiansen, Dag Andersson (tar sig om hakan). Göran Wallén, John Wijk (med knäppta händer), Bertil Johansson (även han med knäppta händer). Bakom Bertil skymtar Gösta Ståhlberg. Ceremonimästaren, Otto Sterner, Calle Vedin, Ann-Karin Gyllfors, Kaj Jakobsson (bakifrån), Rolf Karsvall (skymd), Kjell-Åke Karlsson, Arne Tolvgård och Claes-Göran Hörnqvist. Jan Persson ser ut att kolla hur många osålda lotter som är kvar.

Årsmötet börjar

Presidenten hälsade alla välkomna och speciellt välkomna var de nya medlemmarna Rolf Lundqvist och Göran Ekman.


Rolf Lundqvist 

 


Göran Ekman

Presidenten delade ut vinflaskor bl.a. till den först anmälde Arvi Wäin (som något förvånad undrade om alla andra anmält sig ännu senare än honom).


Från vänster: Arvi Wäin, Björn Sölving, Calle Vedin, Rolf Karsvall (stående), Sven-Åke Jidenius, Jan Nilsson, Tommy Carlsson och Jan Persson.

Rolf blev vald till ordförande för mötet och Tommy till sekreterare.
Allt gick (som vanligt) på räls.

Nya funktionärer.


Aina Ståhle

  Valberedningen hade haft den svåra uppgiften att hitta en skrivare (efter Göte Wiklund som avlidit) och att föreslå en valberedare efter Einar Estréus som avböjt omval.  

Som skivare för två år valdes Aina Ståhle och som ledamot i valberedningen valdes John Wijk.

Medlemsavgift för 2011

Faställdes till oförändrade 150 kr.

Hedersmedlemmar

Presidiet hade utsett två hedersmedlemmar.
Hedersmedlemskap är en sällsynt hedersbetygelse som kan tilldelas den vars insatser för klubben eller dess historiska bakgrund varit utomordentligt betydelsefulla.

Dag Andersson utsågs bl.a. för sina stora insatser att skapa en Alfaskop-monter (SRT-monter) i Barkarby Museum och för att beskriva Alfaskophistoria.
 


Här hjälper Jan Persson Dag att byta ut den gula namnbrickan mot en finare blå med texten Hedersmedlem.
Gunner Christiansson, Kjell-Åke Karlsson och Maria Palm ser roade på.


Finn Hultman utsågs till hedersmedlem för att han under ett flertal år aktivt stött klubben med sponsring.

"Sölvingpriset"

Pris för flest riktiga svar på veckotävlingen - månadstävlingen på Veteranklubbens webb gick i år till Carl-Göran Sehlberg.


Här mottar Carl-Göran priset av Björn Sölving, som samtidigt meddelade att frågetävlingen nu tar "time-out" efter 5 frågvisa år.

Mötet avslutas

Presidenten berättade lite om några planerade aktiviteter under året. Kanske kan det anordnas en liten berättarserie om tex. projekt Tercas (eller någon del av Tercas)?

Presidenten tackade för visat intresse, avslutade mötet och överlät ljud och bild till kvällens två föredragshållare.

Agneta Östlund:
"Livet med gamla bilar - historia, anekdoter och incidenter"


Agneta berättade om sitt och mannens stora intresse för mercedesbilar. Det var gamla stora och många trotjänare. För många bilar för ett dubbelgarage. Vi fick höra vad som hände när bilarna plötsligt lade av, och när det kom skyfall ner i cabriolén. Kul att höra! Vilket intresse!

Christer Freander: Skygd - ett säkerhetsprojekt.

Christer berättade om ett projekt (som blivit en säljbar produkt). Det gällde att förse mobiltelefoner med en programvara så att dom kunde spela in ljud (innan larmet) och larma till en central (eller till en annan mobiltelefon).


Betyder mycket för utsatta grupper som vill ha skydd och samtidigt verklig säkerhet. Intressant! Kul att höra att Jorma Mobrin och Lasse Fossum är inblandade i projektets ledning. (Se länk längre ner på sidan.)

Sen blev det mat!


Det var en god och riklig buffé. Många köpte vin. Sen var det kaffe och tårta. Gott!

Lottdragning

Jan Persson hade som vanligt ordnat ett fint lotteri, med både köpta och skänkta vinster.


En av dom finaste vinsterna, en tavla, vann Stig Bergström, här med hustru Maij.

Slutkläm

Se det var ett riktigt årsmöte det!

/Björn Sölving
2010-02-19
Fotografer:
Kalle Liljegren, Calle Vedin, Björn Sölving.
 


Rune Winter brukar alltid
skriva om våra möten.
Så även denna gång:

Årsmötet 2010

Jag tog för säkerhets skull bussen från Hässelby till Kista. Hem fanns bara T-bana till Centralen f.v.b. med Gröna Linjen till Hässelby. Men då hade jag ju ingen tid att passa.

Nåväl, i god tid var jag framme i Kista, där vi skulle träffas på samma ställe som förra året. Som vanligt gick jag vilse. Kände inte igen mig någonstans, taxichaufförer och folk som jag frågade om vägen visade mig åt olika håll. Varför tog jag inte med GPS:en?
Nå, plötsligt stod det ”KISTA ENTRÉ” på en vägg. Snacka om tur!

Ja, så togs man om hand av det beskyddande Presidiet. Fick deltagarförteckning med en rolig teckning på framsidan samt egen namnbricka och välkomstdrink. Trevligt minglande bland alla trevliga alfaiter.

Köpte min vana trogen upp de flesta nitlotterna. Jag borde sättas upp på listan över sponsorer, med tanke på alla nitlotter som jag köpt genom åren!

Årsmötet var sig likt, med de sedvanliga stadgeenliga årsmötesförhandlingarna. Välskött ekonomi, ordning och reda.
Valberedningen berättade att de formligen överfallits av alla människor som enträget begärt att få ställa upp som kandidater. Jag förstår valberedningens dilemma med att välja ut lämpliga personer bland alla dessa anmälningar.

Två nya medlemmar noterades och applåderades.
Vi fick höra två intressanta föredrag. Agneta Östlund berättade om sina äventyr med bilar i olika skick och kulörer, och Christer Freander som startat ett intressant företag som utvecklat larmsystem till mobiltelefoner. Säkert en framtidsbransch!

Buffén var superb, enda anmärkningen var att jag åt på tok för mycket, men det kan jag inte skylla på någon annan än mig själv.
Personalen fick en välförtjänt applåd för ett bra jobb.

Jag överraskades av att få en vinflaska i efterskott för att jag var först anmäld till höstmötet 2009.

Härmed anmäler jag mig till alla kommande möten.

Rune Winter
 


Webansvarigs kommentarer:

- Agneta Östlund har inte bara bilar! Grej1 Grej2
- Läs mer om Skygd
- Rapport från årsmötet 2009