Höstmötet 21 september
Text: Rune Winter

...med titeln Absolut Swing avhölls på Oasen i Kista med firande av Stansaab 30 år.

Vi hittade till Oasen även denna gång, trots avsaknad av positionsangivelse! Jag fick alltså inte användning av min GPS-navigator som jag alltid har på mig. Ja, den pekar inte uppåt om ni nu tror det. Visserligen är satelliter inblandade, men den pekar inte upp mot dem, och inte heller ner på skorna, utan man går åt det håll den pekar ---- 

Nej, nu ska jag inte inveckla mig i mer tekniska förklaringar.

Efter vederbörlig avprickning fick vi gå till vätskekontrollen, där välkomstdrinken utdelades i äkta kompositkristall.

Så fick man återse alla kända och okända alfaiter. Av brusnivån att döma så saknades ingalunda några samtalsämnen. Dessa räckte mer än väl till även vid den goda middagen med rödvinen La Chasse från Sydafrika och Canaletto Primitivo från Italien.

Vid bordet låg en folder med våra namn, där vi kunde se om vi var närvarande eller inte.

Då två platser mittemot oss var tomma så hade Marian och jag en extra flaska, som dock snabbt försvann. Jag vet inte om någon blev orolig för att jag skulle bli ostadig på benen, eller för att innehållet skulle avdunsta om flaskan stod för länge på bordet.

Vi träffade Alexander Holmberg, som började på SRT 1957 (ett år efter mig). Han hade mycket intressant att berätta, så vi har tänkt att träffas och berätta gamla minnen någon kväll. Kanske det blir en artikel i alfa-nytt!

Så blev det dags för kaffet med mintkakan. Drinkbiljetten utbyttes snabbt till flytande vara.

Så började dansen. Lite otur med att Lena Öst och Pierre Nilson som skulle svara för musiken inte kunde komma pga att Pierre fått en ögonskada och var tvungen att åka in på akuten, men vi fick en värdig ersättare i Gábor Tamás som fick sköta speleriet. Jag hörde att Pierre var hemma igen och måste hålla sig i stillhet en tid. Så jag hoppas att det inte blev något bestående men.

Dansgolvet blev snart fullt. Men var håller alla ni dansanta alfaiter till på Nalenaftnarna?

Calle gick omkring och plåtade och fick med ungefär hälften av av de 93 närvarande alfaitfestivalenterna. (Nytt ord för Svenska Akademiens Ordlista). Calle har hotat med att publicera bilderna i kommande alfa-nytt.

Hemfärden företogs för vår del med T-bana. Apropå Gröna linjen kommer jag av någon anledning att tänka på en historia från Albert Engströms samlingar: Det var killen som åkte tåg. Han högg tag i konduktören och frågade: "Hur kommer det sig att tåget går så ovanligt fort idag?"

"Jo loket har gått sönder, så vi var tvungna att spänna för ett par hästar".

Rune Winter

Webansvarigs kommentar:
Såhär skrev Rune om:
Vårmötet 2000
Höstmötet 2000 2000
Vårmötet 2001 2001


Artikelförfattaren
Rune Winter