Gästbok 2012

Till gästbok: 2011 - 2010 - 2009 - 2008 - 2007- 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002 - 2001 - 2000 - 1999 - 1998 - 1997Skriv i gästboken


I gästboken kan du skriva vad du vill, tex. vad du tycker om Veteranklubben och Veteran-WEBB, efterlysningar, minnen...

OBS: Senaste inlägg överst. Om du inte hittar här vad du söker: leta i en tidigare gästbok.


Rune Winter Hemma igen
2012-11-15

Till Veteranklubbens gästbok

Hemma igen efter en fantastisk vecka på Teneriffa med egen bungalow och härliga bad i Atlanten flytande på höga härliga vågor.
Men varför badade ingen annan? Badkrukor? Vad betydde den röda flaggan på stranden? Inte är väl det den spanska flaggan? /Rune


Tommy Carlsson
träffade en f.d. arbetskamrat
2012-09-17

Till Veteranklubbens gästbok

Jag träffade John Wijk igår. Han hälsar!

/Tommy


Jan Persson
Poker och gamla minnen
2012-08-26

Efterlysning!

Som ni säkert har sett på vår hemsida, så finns det ett gäng Veteraner som träffas några gånger på våren och hösten för att spela Poker, äta gott och ha trevligt.

Nu undrar vi om det finns någon av våra Veteranväner som skulle vilja vara med?

Vi som regelbundet träffas och har trevligt är: Janne Persson, Björn Magnusson, Rune Nilsson, Kenneth Gralde, Christer Freander och Sven-Erik Arenbalk. Vi har träffats i över 20 år och spelar svensk poker med insatts en krona. Vi träffas hemma hos varandra och värden bjuder på middag och kaffe. Det blir mycket prat om gamla tider och aktuella händelser. Den som tror att detta kan vara intressant kontaktar Janne P (vår Myntmästare) Välkommen att pröva något nytt!

Jan Persson
Bo Lindestam
Efterlysning
2012-07-10

Efterlysning!

När jag som ung verkstadspraktikant år 1956 arbetade på monteringen på plan 1 vid Standard Radiofabrik vid Johannesfredsvägen kom jag i kontakt med en man, som också jobbade där, mest på det nästan löpande bandet. (Det var ju en rad "personligheter" som jobbade just där vid bandet.)

Jag vet väldigt litet om honom, men hans mest typiska kännemärke var att hans ena ytteröra var kraftigt skadat, antagligen efter att han hade blivit biten av ett djur i unga år. Han var en ganska reslig man, ganska smal, med ett som man skulle säga vackert men magert och härjat ansikte. Hans hår var mörkt och hårfästet var högt beroende på åldern. Jag skulle uppskatta att han då var drygt 40 år.

Hans gång var litet svajig, men han var mån om sitt utseende. Han var ofta klädd i svarta kostymbyxor, vit skjorta, sån där gammaldags utan krage och tillhörande väst. Jag kommer dock inte ihåg honom i en verkstadsrock. Och när han gick hem satte han på sig den svarta kostymkavajen.

Jag vet som sagt mycket litet om honom, men jag hade träffat honom redan innan jag fick mitt praktikjobb på SRF. Därför skulle jag vara mycket intresserad om någon skulle kunna hjälpa mig att identifiera honom och ge honom ett namn.

/Bo Lindestam

(Webbansvarigs kommentar: Svara direkt till Bosse om du har hans mejladress, annars svara till mig, så får Bosse det på studs.)
Lennart Björck
Facitgruppen
2012-06-27
Hej Björn.

Jag lovade att skicka ett mail när vi hade träffats i Facitgruppen. Vi gjorde det för ett par veckor sedan. jag bifogar ett kort på de som var där.Du kanske känner några, jag skulle tro det. På kortet ser på från vänster:
1. Jag själv
2. Christian Malmborg
3. Göran Westin
4.Karl-Erik Berntson
5. Roland Sjögren
6. Håkan Bengtsson
7. Berndt Stridh

Det är ett par stycken ytterligare som inte var med denna gång. Jag hade innan mötet skickat vidare ditt mail, men som jag trodde var det ingen som hade några grejor att bidra med till erat intresseområde.

Den ende som överhuvud taget hade varit i kontakt med DS9000 är Göran Westin. Det var ytterst perifert och i slutskedet, som han kom in. Göran jobbade då åt den som var pappa till DS9000, nämligen vår gemensamma vän Börje Larsson. Jag antar att du redan visste det.

Det var intressant att läsa igenom de länkar du skickade. Det väcker helt klart en del minnen. Du har på listan stansen 4070. Den har jag speciella minnen från. Ett av mina första jobb på Facit var att konstruera om elektroniken. När jag började var elektroniken transistoriserad, men jag skulla göra om den med IC-kretsar. I det här tidiga skedet var uppfattningen att TTL var mycket störningskänsliga. Jag fick i stället göra konstruktionen med de något långsammare DDL-kretsarna. Det blev också den verionen som först gick i produktion.

Vi hörs säkert vidare.
Ha en bra sommar
/Lennart Björck
Kjell Hansson
Tack Veteran-klubben!
2012-06-11
Tack Veteranklubben för gratulationen på 65-årsdagen.

Efter nästan 50år på Ericsson..
Blev avtackad den 1/6 -12 på ett sett jag inte hört någon annan fått.
Mina närmaste chefer + Hans Vestberg VD för Ericsson ..
Min motprestation var att berätta om alla 50 åren ..
För Hans och 60st som kommit för att lyssna / äta tårta../Med vänlig hälsning Kjell Hansson 11/6 2012
Anonym Veteran 2012-05-31
Läs!
Läs om PSA-värdet!

En av våra Veteraner (som vill vara anonym) har skickat in följande viktiga text för “gubbar” runt 60-70 år. (Gärna redan från 40 år.)  Alla veteraner rekommenderas läsa dessa länkar och få en inblick i var forskningen kring denna cancerform står idag och vikten av att i tid få koll på om det s.k. PSA-värdet i blodet stiger.

/Anonym Veteran

P-O Perssonn
2012-02-10
Årsmötet
Tack!
Tack till presidiet för ett genomtrevligt (års-) möte! Välordnat och kul!
/Per-Olof P
Leif Jonsson
2012-02-10
Årsmötet
Stort tack!

Stort tack till Presidiet för ännu en trevlig afton, synd bara att den blev så kort, kanske starta tidigare en annan gång.
Iden med maten och baren var jätte trevlig, men nästa gång måste vi investera i en riktig brödkniv till koken.
Gläder mig till årets aktivitets program.
Leif
Jan Persson
2012-01-12
"Pinan"
Karlskrona eller pinan.

Den 1 oktober 1955, sjutton år gammal, satte jag för första gången min fot i Karlskrona. Som nybliven så kallad ”kanin” blev jag värvad till flottan på två år. Som tur var så stannade jag bara tre månader i denna stad innan jag förflyttades till Skeppsholmen i Stockholm.

För mig finns det en annan betydelse av ordet pinan i samband med Karlskrona. Den första gången jag fick lämna kasernen, naturligtvis i uniform, fick jag känna på det kärva klimatet i samvaron mellan flottisterna och de civila karlskronaborna. Jag skulle tillsammans med några kamrater gå på bio och frågade då några flickor var biografen låg. Dessa bara tittade på mig och vände sig sedan om utan att ge något svar.

Senare märkte jag att detta var den naturliga inställningen till unga män i flottans uniform och visst var det därför en pina att tjänstgöra i Karlskrona. I Stockholm blev det trevligare för där kunde man hyra en garderob på örlogshemmet och så kunde man byta om till civila kläder.

I övriga landet, vid de tillfällen man var ombord och besökte städer, var det en stor fördel att vara riggad i Kalle-Anka-uniform. Trots både nackdelar och fördelar så blev min vistelse i flottan kortast möjligt för efter exakt två år återgick jag till det civila.

Men jag har hela min yrkesverksamhet att tacka för de två åren eftersom det blev inkörsporten till min ingenjörsexamen och alla mina trevliga arbetsår.

Så upplevde jag Karlskrona för mer än 50 år sedan.
/Janne P
Rune Winter
2012-01-06
Tack John

... för den trevliga artikeln om Karlskrona med fin flygfilmning över staden.
Ett litet fel hade du dock i artikeln, det där om att "man kan inte gå vilse".

Det finns en alfait
som irrar hit och dit
han kan vandra miltals på en ö
utan att nånsin se nån sjö

Hälsningar och ett Gott Nytt År!
Rune
Tidigare inlägg Se Gästbok -2011 .
Nästa inlägg... ...kanske kommer från dig?